Бодибординг сред вълните

Защото можете да яхате дъската с всяка част от тялото си :)
Бодибординг сред вълните

Човек винаги трябва да намира начин да надгражда уменията си в спорта. Съвсем естествено е заедно с овладяването на базовите техники да се яви и желанието за изпълнение на различни трикове. В този смисъл, карането на сърф може и да е много готино, но не и толкова готино, колкото... бодибордингът! Последният представлява комплекс от атрактивни трикове на сърф, с които показвате на себе си и останалите колко е вълнуващо да владееш тялото си от коса до пети...

Да, това водно предизвикателство е истинско изпитание за повратливостта, гъвкавостта, реакциите и силата на всеки човек, решил да пробва бодибординг. Счита се, че спортът произлиза от полинезийските племена, които карали дъски от ендемитен вид акациево дърво. Те управлявали своите бордове, като стъпвали върху тях с ходила, колена или просто лягали на тях и ги гушкали.

Всъщност, това е и съвременният начин за каране на бодиборд. Хубавото е, че като цяло не съществуват ограничения за стила на управление на дъската. Всеки съфрист може да се разположи на борда, както пожелае.

Интересно е да отбележим, че една от характерните пози в бодибординга се нарича "просната" и при нея сърфистът ляга по дължината на дъската. Така той "язди" гребена, извивката или основата на вълната.

А самата дъска, използвана понастоящем в екстремното водно приключение, е по-малка и лека от тази за сърфинг и има правоъгълна форма. Разбира се, бордът може да има уникални параметри, за да пасва добре на ръста, теглото и стила на каране на всеки отделен човек.

За да не си играем повече с любопитството ви обаче, ви предлагаме нагледен пример за чудото на бодибординга. Наистина е готино, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април